Sommerhusejere i Gribskov
 
 

Rigtig god sommer!

Mange er på sommerferie i disse uger og er rykket ud i sommerhusene.

I dette nyhedsbrev får du relevante nyheder om trafikken, vores strande, afhentning og tømning af affald og aktiviteter i Gribskov Kommunes sommerland.

Hvis du er glad for nyhedsbrevet, er du meget velkommen til at invitere andre sommerhusejere til også at modtage nyhedsbrevet.

 
 
Foto: Lars Christiansen
 

Afspærringer og omkørsler under Musik i Lejet

I forbindelse med festivalen Musik i Lejet på p-pladsen ved stranden i Tisvilde bliver byen og beboelsesområder omkring festivalen præget af omkørsler, afspærringer og lukkede veje.

Afspærringerne skal bidrage til at undgå, at mange festivalgæster benytter villavejene til at parkere, og medvirke til at mindske trafikken generelt.

Beboer- og ærindekørsel er tilladt, så du kan naturligvis stadig køre til og fra sommerhuset, både før og under festivalen. Læs mere i vores liste med spørgsmål og svar: www.gribskov.dk/mil2024
 
 
Foto: Erling Svensen. Udgiver: Ocean Photo. Billedlicens: CC4. https://artsdatabanken.no/Pages/F29749
 

Flere bliver stukket af fjæsinger - hvad kan du gøre?

Særligt ved nordkysten oplever flere badende at blive stukket, når de træder på en fjæsing, som ligger gemt i sandet.
 
At der er kommet flere fjæsinger skyldes sandsynligvis, at der er færre torsk i havet omkring Danmark til at holde bestanden nede.
 
Et stik giver stærke smerter, som tager til over en halv time – og kan give svimmelhed og hovedpine. Du kan mindske symptomerne ved hurtigst muligt at påføre varmt vand (40-45 grader) i op til en time, da giften ødelægges ved temperaturer på omkring 40 grader. Fjern resterende pigge og vask med sæbe.
 
Hvis du er tæt på en livredningspost, kan du spørge livredderen efter varmt vand - nogle steder har de termokander til formålet. Du kan også undgå stik med badesko.
 
Fjæsingstik er som udgangspunkt ikke farligt, men søg læge, eller ring til Giftlinjen 8212 1212, hvis symptomerne fortsætter eller er meget udtalte.
 
 
Foto: Google Maps
 

Vejarbejde på Gilleleje Hovedgade

Der foregår vejarbejde med trafiksanering på Gilleleje Hovedgade i øjeblikket, som betyder, at der må forventes tættere trafik og lejlighedsvis køkørsel på vejstykket, som går fra omkring Kulturhavnen og ud til krydset ved Parkvej. Det anbefales derfor, at man kører udenom via Kystvejen for at komme til bymidten i Gilleleje.
 
Vi forventer, at vejarbejdet bliver færdigt i juli.
 
Arbejdet skal bl.a. munde ud i bedre cykelbaner, pudebump, nedsatte hastigheder og forbedring af kryds og svingbaner. Det skal generelt gøre det mere sikkert at færdes for alle slags trafikanter på strækningen.
 
 
 

Sol, sommer og strand

Blå Flag-strande
Fire af vores strande er såkaldte Blå-Flag Strande. I Gribskov Kommune er Tisvildeleje, Rågeleje, Gilleleje og Dronningmølle Strand en del af Blå Flag-ordningen. 
 
En Blå Flag-strand er en strand med livredningsudstyr, toiletforhold og affaldsordning - og aktiviteter for børnefamilier.
 
I badesæsonen holder vi øje med badevandskvaliteten langs kysten. Hvis badevandskvaliteten ikke er i orden ved en Blå Flag-strand, bliver flaget taget ned.
 
På stranden med kørestol
Hvis du er kørestolsbruger, kan vi anbefale at bade ved Tisvildeleje Strand ved Naturrum, tæt på grusparkeringen i bunden af den store p-plads i Tisvildeleje. Her er nemlig en handicap-rampe, der går ud i vandet.
 
Trænger din hund til en dukkert?
På stranden i Smidstrup er der i badesæsonen et område, hvor hunde må bade under fuld kontrol og opsyn. På andre strande kan hunde tages med, hvis de er i snor, mens de fire Blå Flag-strande i kommunen er hundefrie. Læs mere om hunde på stranden på vores hjemmeside.
 
 
 

Skraldespanden på stranden tømmes hver dag i højsæsonen

Sommer betyder sol og strand. Og det betyder også mere affald, der skal håndteres ved strandene. Sæsonen er inddelt i tre, når det kommer til tømning af skraldespandene på og ved strandene.
 
Lavsæson: 15. oktober-15. april. Ugentlig tømning.
Mellemsæson: 15. april-15. juni og 15. august-15. oktober. Tømning tre gange ugentligt.
Højsæson: 15. juni-15. august. Daglig tømning.
 
Husk kun at bruge skraldespandene ved stranden til ispapir og lignende affald, som genereres ved stranden. De kan hurtigt blive overfyldt, hvis for mange bruger dem som ekstra skraldespand til husstandens affald.
 
 
 

Åbningstider på genbrugsstationerne

Der findes to genbrugsstationer i Gribskov Kommune. Stationerne drives af Gribskov Forsyning.

Højelt genbrugsstation
Bøgebjergvej 84
3230 Græsted
Tlf. 48 40 41 00

Skærød genbrugsstation
Industrivej 4
3200 Helsinge
Tlf. 48 40 41 00

I sommerhalvåret 1. april - 30. september er der åbent alle ugens dage kl. 9-18. Gribskov Forsyning anbefaler, at man udnytter "stilleperioderne" mellem kl. 11-12 og 14.30-15.30, hvis det er muligt. Her er generelt færrest besøgende.
 
Der findes også en hel del mini-genbrugsstationer i kommunen, hvor du kan aflevere nogle affaldsfraktioner. Det er forskelligt, hvor der kan afleveres hvad. På vores hjemmeside finder du et interaktivt kort, hvor du kan du få et overblik.
 
 

Andet, der er godt at vide...

 
  • Følg os på Facebook og Instagram for nyheder om Gribskov - del gerne dine oplevelser med #voresgribskov

  • Hvis du opdager ødelagte skilte, huller i vejen eller lignende, kan du tippe os her. Tak!

  • Hvis du søger flere informationer om Gribskov, kan du finde dem på gribskov.dk

  • Hvis du kender sommerhusejere i Gribskov, kan de skrive sig op til at modtage nyhedsbrevet her