Erhvervsnyt: Erhvervspartnerskaber i Gribskov Kommune
 
 

Erhvervspartnerskab Gribskov

Et partnerskab mellem Gribskov kommune og erhvervslivet i Gribskov
Nyhedsbrev og opfølgning på ErhvervsEventet på Kysthusene
 
Vi ønskede at høre jeres mening og holdning til muligheden for at drive erhverv i Gribskov kommune. I gav mere end 400 input, som vi har forsøgt at koge ned til konkret viden og initiativer.
 
Et af de gennemgående ønsker var, at vi får startet nogle netværk op. Det har vi lyttet til - og starter nogle op. Andre har vi brug for nogle af jer til at løfte, så meld jer endelig. Vi håber, at I vil læse med, og vi glæder os meget til at se jer efter en god sommerferie!
 
 
 

Grøn omstilling

Der er stor interesse for at få mere viden om grønne tiltag, og hvordan vi kan guide hinanden videre og få hjælp i kommunen.
 
Lad os danne et netværk
Der er stor interesse for at danne et grønt netværk. Skriv endelig retur, hvis du vil stå for at kick-starte dette, til cbthi@gribskov.dk
 
Ladestandere
Der er et stort behov for at få flere ladestandere til kommunen. Flere private virksomheder henvender sig til kommunen, og det vil blive besluttet politisk, hvor der kan gives grønt lys. På offentlige arealer er et nationalt krav på vej, så også her vil der blive etableret standere. Endelige er flere tankstationer ved at få etableret standere.
 
Solcelleanlæg
Det er lettere end de fleste tror, men kræver tilladelse. Nogle steder kan der være lokale begrænsninger. Man kan rette henvendelse til tms@gribskov.dk
 
Strategi og politisk opbakning
Her kan du læse Udviklingspolitikken.
Her kan du læse Gribskov Kommunes Klimaplan.
Og her kan du se en flot video, der viser Vores Gribskov.
 
 
 

Vækst med vilje - find dit nye netværk her

Vi ønsker at skabe et miljø i Gribskov, hvor vi som erhvervsdrivende hjælper hinanden til vækst. Både fordi det giver en god energi og er sjovt at gøre sammen – og for at skabe en samlet vækst i kommunen.
 
Nyt netværk og første mødedato
Sigurd Kongsgaard fra Erhvervsrådet og ejer af MetaCoat inviterer til det første netværksmøde den 19. september kl. 15:00. Spred gerne budskabet. Vi skal nok informere nærmere om lokation.
 
Deltag i vores nye fælles gruppe på LinkedIn
Vi opretter en ny LinkedIn-Gruppe, som skal kunne bruges til stort og småt. Du vil kunne stille spørgsmål, fortælle en god historie om din virksomhed eller række ud for samarbejde. Er du og din virksomhed endnu ikke på LinkedIn, så kan det være nu, du skal gøre det.
Vi melder ud, så snart den er klar. 😊
 
Vi vil også anbefale jer at gå ind og følge den kommunale erhvervsprofil Erhverv Gribskov Kommune på LinkedIn.
 
Viden og nye puljer
Ud over dette nyhedsbrev, som er en god kilde til viden om erhvervet i Gribskov Kommune, kan vi anbefale dig at følge Erhvervshus Hovedstaden.
 
Netværk og partnerskaber indenfor turismeområdet
Hvis du er interesseret i netværk indenfor turismeområdet, så vil vi anbefale dig at besøge VisitNordsjællands hjemmeside.
 
Tag selv teten
Vi kan kun opfordre til, at der dannes interessefællesskaber på f.eks. Facebook. Har du en idé, så tag det med til et kommende netværksmøde, eller skriv til cbthi@gribskov.dk
 
 
 

Genveje gennem bøvlet

Som erhvervsdrivende kan det være lidt uoverskueligt, hvem man skal kontakte, når man skal have fat i en bestemt afdeling i kommunen.
 
Her er Callcenteret en vigtig faktor som vejen ind. Det er Callcenteret, du får fat i, når du ringer på vores hovednummer 7249 6000. De kan hjælpe dig frem til den rigtige afdeling eller medarbejder. Callcenteret kan også besvare en række indledende spørgsmål.
 
På kommunens hjemmeside kan du under Erhverv finde information om bl.a. ledige erhvervsarealer, svartider og sagsbehandling på byggesager og meget andet.
 
Går du allerede nu med et helt konkret projekt i tankerne, så få en første vurdering ved at skrive til tms@gribskov.dk
 
Internt i kommunen arbejdes der på at gøre det mere gennemskueligt og nemt, men vi er ikke i mål endnu. Har du gode input så send dem gerne til erhvervsservice@gribskov.dk eller kontakt erhvervskonsulent Christell Thielke på 7249 6267.
 
 
 

Digitalisering

Der ligger mange emner under dette punkt. Her kan både være spørgsmål til, hvordan man opretter en god hjemmeside, får hurtigere bredbåndsforbindelse eller hjælp til timeregistrering.
 
Virksomhedsguiden
Du kan få inspiration til mange emner, du som etableret eller nystartet virksomhed kan have brug for. Der er også tilbud om en række events.
 
På Virksomhedsguiden under digitalisering kan du her finde gode ideer at arbejde videre med:
  • Digital timeregistrering
  • Lagerførelse
  • Digital administration
  • og meget andet...

Bredbåndspuljen
Styrelsen for Dataforsyning og Infrastruktur har kortlagt de adresser, hvor man kan søge støtte til udrulning af internet. Læs mere om Bredbåndspuljen her. Bredbåndspuljen 2023 er åben for ansøgninger nu. Der er 100 mio. kr. i puljen, heraf 25 mio. til ansøgninger fra den særlige ordning for enkeltstående adresser.
 
Lad os danne et netværk
Skal vi vidensdele og hjælpe hinanden på tværs, så lad os danne et digitalt netværk. Skriv endelig retur, hvis du vil stå for at kick-starte dette til cbthi@gribskov.dk
 
 
 

Tiltrækning og fastholdelse

Det kan være svært at tiltrække arbejdskraft og med stor rift om medarbejderne, er der også risiko for, at de søger nye veje. Erhvervsrådet vil gerne være med til at finde løsninger både her og nu og på langt sigt. Gribskov har tradition for at være stærk indenfor byggeri, men vi skal have flere af de unge til at være interesserede i branchen.
 
Nyt netværk og første møde
Palle Duemose, direktør og ejer af Duemose fra Erhvervsrådet, vil gerne invitere til det første møde den 14. september kl. 15:00 for at tage hul på udfordringerne. Nærmere info følger.
 
Nogle af de ting, vi har konkluderet efter eventet er, at der er brug for:
  • Branding af Gribskov
  • Ungdomsnetværk ”lærlingenetværk”– evt. Fredagsbar/sociale arrangementer
  • Kurser på tværs af virksomheder
  • Samarbejde med både folkeskoler og gymnasiet om muligheden for job i Gribskov kommune og et særligt fokus på håndværkere
  • Skolernes erhvervsdag bør genoptages
 
Husk også, at du kan kontakte Jobcenteret i Gribskov på 7249 7716, hvis du mangler en medarbejder her og nu - eller vil i dialog med en ung, der endnu ikke har fundet sin rette hylde.
 
 
 

Generationsskifte

Det kan være en stor og svær beslutning, når virksomheden skal overdrages. Erhvervsrådet vil gerne invitere til et fælles møde, hvor vi kan invitere relevante oplægsholdere med.
 
Vi foreslår et første møde den 28. september 2023 fra kl. 15:00. Endelig lokation og tilmelding følger. Sigurd Kongsgaard og Palle Duemose vil stå for mødet.